Puslapiai

2011-11-26

Cikorijų-sūrio kąsneliai

"Cikorijų-sūrio kąsneliai" - tai labai smagus užkandis, tinkantis prie vyno, šampano, limondo, ar bet kokio kito šventinio gėrimo. Lengvai ir greitai paruošiamas, ilgai išlieka skanus ir išvaizdus, kas gali būt geriau ruošiant šventinį stalą?

Šiam užkandžiui tinka bet kokie daigai: liucernos, pipirnės, ridiko, ožragės, lęšių, žirnių, pupelių, avinžirnių... Aš daigus perku parduotuvėje, bet juos galima ir namuose prisidaiginti; tai labai aiškiai yra aprašiusi ir su nuostabiom nuotraukom pateikusi  Elžbieta "Žaidžiame virtuvėje". Daigus mano recepte galima pakeisti smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais. Sūris, išspaudžiamas ant žalumynų viršaus visą tą grožį sutvirtina, kad bevalgant neišbyrėtų.

Paruošimui reikia turėti maišiuką su žvaigždutės formos konditeriniu antgaliu, arba galima tiesiog sūrį spausti per prakirptą maišiuko kampuką. 

Produktai: 
  • 1 cikorinė salota
  • sauja (80 g) šviežių daigų arba supjaustytų svogūno laiškų
  • 100 g tepamo sūrio be prieskonių (kaip Philadelphia), kambario temperatūros
  • 1/2 citrinos
  • žiupsnelis (1/8 arb. š.) druskos
  • žiupsnelis šviežiai maltų margaspalvių pipirų
  • 1 valg. Š. susmulkintų šviežių žolinių prieskonių, arba 1 arb. š. - sausų: čiobrelis, petražolė, krapai, šalavijas, rozmarinas...
Paruošimas:

  1. Į mažą dubenėlį išspaudžiame pusės citrinos sultis.
  2. Nepraskleistas cikorines salotas lengvai apiplauname iš išorės ir nusausiname. Dabar gūžę išskaidome lapeliais, kuriuos tuojau pat pamerkiame į citrinos sultis, kad neparuduotų.
  3. Atskirame dubenėlyje šakute arba rankiniu blenderiu suminkštiname sūrį. Įmaišome susmulkintus žolelių prieskonius, pridedame druskos,  pipirų, pilame citrinos sultis (iš indelio su pamerktomis cikorijomis). Viską gerai išmaišome ta pačia šakute arba blenderiu, sūrio masė turi būti minkšta, be žolelių gniužulų.
  4. Į kiekvieno cikorijos lapelio vidų dedame po gniūžtę daigų (arba svogūnų), iš maišelio vingiuodami spaudžiame sūrio mišinį. 
  5. Paruoštus užkandžius išdėliojame lėkštėje. Prieš pateikiant "Cikorijų- sūrio kąsnelius", patartina juos bent 20 min. palaikyti šaldytuve, kad sūris sukietėtų.
"Cikorijų laiveliai" pagerinti lašišos šmoteliais - žuvį karpiau kulinarinėmis žirklėmis.

3 komentarai:

  1. Fantastika.Tikra stalo puošmena,gaila, kad į mūsų kaimą:)neveža tokių salotų:(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai, galima ir nevalgyti, tik žiūrėti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, merginos! Nevalgyti ir tik žiūrėti negalima, bent jau mano namuose :)

    AtsakytiPanaikinti