Puslapiai

2014-05-30

Artišokų ir pomidorų salotos


Žaibiškai paruošiamos salotos, puikus garnyras prie ant grilio paruoštų vasaros kepsniukų: šašlykų, žuvies ar jautienos steikų. Šios salotos skanios ir sočios pačios savaime, su skrudintos duonos riekele - tai puikūs vasariški pietūs.
Paruošimui reikia turėti pomidorų pjaustymo peilį, kulinarines žirkles, dubenį. Išeiga 4 pietų porcijos arba 8 garnyrai prie kepsnio.

Produktai:

  • 2 indeliai po 240 g konservuotų vandenyje artišokų šerdžių
  • 400 g nedidelių pomidoriukų
  • 3-4 šakelės šviežio baziliko
  • 1/2 Valg. Š. obuolių acto - nebūtinai
  • 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus "extra virgin"
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
  1. Daržoves supjaustome 1 kąsnio gabalėliais: pomidorus pusiau arba į ketvirčius; artišokų šerdys pjaustant subyra, tad geriausia tik kotelius nuplėšti nuo žiedo - taip gaunasi 2 kąsniai. 
  2. Baziliko lapelius smulkiai sukarpome kulinarinėmis žirklėmis.
  3. Visus ingredientus sumaišome dubenyje ir tuojau pat tiekiame į stalą. 
Šioje nuotrakoje - artišokai pjaustyti išilgai pusiau, dėl to šiek tiek subyrėję. 
P.S. Šioms salotoms paįvairinti labai tinka įmaišytos juodosios alyvuogės - kas tokias mėgsta.

Kviečiu pasiklausyti dainos, kažkada seniai man labai patikusios, ir dabar patinka:  "White Town - Your Woman".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą