Puslapiai

2014-03-29

Tako prieskonių mišinys


Šį mišinį iškart gaminu su druska (dažniausiai kiti mano prieskonių mišiniai yra be druskos), kadangi jį naudoju dažniausiai meksikietiškiems patiekalams - barstau ant keptos jautienos, vieštienos, pomidorų ir t.t., tad visada maždaug išlaikau vienodą druskos ir kitų prieskonių balansą.

Mano vaikai naminius "Tako" ir "Burrito" gali valgyti kasdien, nors aš neskatinu tokios monotonijos maisto racione. Tačiau jeigu kažkas serga ir išvis atsisako maisto, tada negalioja jokie draudimai, kad ir 3 kartus per dieną visą savaitę esu pasiruošusi gaminti meksikietiškus patiekalus. Iš anksto pasiruoštas "Tako prieskonių mišinys" labai palengvina ruošą - nereikia matuoti, grūsti, viskas jau yra paruošta buteliuke, tik pabarstai reikiamą kiekį mišinio ant mėsytės ar daržovių, ir viskas pakvimpa autentiška Meksika.

Šis prieskonių mišinys gali būti naudojamas ant jau paruoštų patiekalų, kaip pvz. kiaušinienės ir omletai, daržovių troškiniai. Paįvairinimui jį labai skanu užbarstyti ruošiant karštus sumuštinius su vištiena ir sūriu, įmaišyti į jautienos faršą maltinukams, "Netikram zuikiui" ir t.t.

Paruošimui reikia turėti grūstuvę.

Ingredientai:

  • 1 Valg. Š. rūpios jūros druskos
  • 1 arb. š. maltų kumino sėklų (cumin - angl.)
  • 1 Valg. Š. džiovinto raudonėlio
  • 1/2 Valg. Š. cukraus
  • 1-2 arb. š. maltų Kajeno ar/ir kitų raudonųjų pipirų (Cayenne pepper - angl.)
  • 2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 Valg. Š. paprikos miltelių (gali būti pusė šio kiekio - rūkyta paprika)


Paruošimas:

  1. Pirmiausia grūstuvėje sugrūdame kuminos sėklas su druska, kol paskilis kumino aromatas. Pridedame raudonėlio, vėl sugrūdame. 
  2. Dabar pridedame visus likusius ingredientus, gerai išmaišome ir beriame mišinį į sandarų indelį, pažymėtą "Tako prieskoniai" užrašu. 
  3. Laikome iki 12 mėn., sausoje vėsioje vietoje - prieskonių stalčiuje, pvz., toliau nuo viryklės karščio. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą