Puslapiai

2011-01-09

Žalioji Indijos liepsna

Šis egzotinis receptas iš žymaus virėjo Floyd Cardoz kolekcijos. Jums pateikiu supaprastintą, bet ne prastesnį receptą - pritaikytą 4 lietuviškiems skrandžiams. Šiame recepte 1 valg. Š. pupelių ir 1 valg. Š. geltonųjų žirnių gali būti pakeičiami 2 valg. Š. lęšių. 

Produktai:
  • 3-4 valg. Š. aliejaus
  • 1 valg. Š. sausų smulkių pupelių (Cardoz naudoja urad dal)
  • 1 valg Š. sausų geltonųjų žirnių (Cardoz naudoja chana dal)
  • 2 valg. Š. garstyčių grūdelių
  • 1 ar 2 džiovinti čilės pipiriukai, sugrūsti (1 arb. š. čilės trupinėlių)
  • 400 g špinatų
  • 200 g porų (Cardoz naudoja laukinius svogūnus)
  • 2 valg. Š. tarkuoto imbiero
  • 2 žalio svogūno laiškai, smulkiai supjaustyti
  • žiupsnelis druskos
Paruošimas:
  1. Dideliame puode virš vidutiniškos liepsnos įkaitiname aliejų, apkepiname sausas pupeles ir geltonuosius žirnius (arba lęšius), kol paruduos. Pridedame garstyčių grūdelių, kepame dar 1 min. Pridedame čilės pipirų, kepame 30 sekundžių. Išjungiame liepsną ir paliekame turinį ataušti mažiausiai 1 val.
  2. Špinatus gerai nuplauname po šalto vandens srove ir nuskabome kietesnius stiebus. 
  3. Nupjauname porų baltas apatines dalis nuo žalių lapų. Porų lapus pjauname išilgai ir gerai nuplauname tarpuose susikaupusias žemes. Porų baltas dalis supjaustome 1 cm griežiniais, žalius lapus pjausome įstrižai kas 2 cm.
  4. Ataušusį puodą vėl pakaitiname virš vidutiniškos liepsnos, suberiame supjaustytų porų baltąją dalį, pakepiname apie 2 min. 
  5. Į puodą dedame imbierą ir svogūnus, kepame 1 min. 
  6. Sudedame porų lapus ir liepsną padidiname. Viską greit išmaišome, sudedame špinatus, pasūdome ir maišant kepame 1-2 min.
  7. Pateikiame su naan duonos paplotėliu, šalia virtų ar garintų ryžių arba šalia  kitų mažiau aštrių patiekalų.
Nuotraukoje - laukiniai svogūnai (ramps - angl.).



      Komentarų nėra:

      Rašyti komentarą