Puslapiai

2011-01-07

Pasta su grybais ir bekonu


Šį patiekalą ruošiu kai turiu tik 15 min. laiko ir prie stalo būriuojasi labai alkani šeimyniškiai ar užklydę svečiai. Produktai tokie, kokie dažniausiai atsiranda kiekvienų namų šaldytuvuose, paruošimas paprastas ir greitas, o pasisekimas - garantuotas. Rekomenduoju pateikti pastą su voveruškomis ir bekonu vasarą, ypatingai progai esant, bei nepamirškite atšaldyto sauso balto vyno.
Aprašyto kiekio užteks 8 asmenims. Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę su dangčiu, puodą.
Produktai:
  • 450 g (1 pakelis) spagečių, kaspinėlių arba kitokios jūsų mėgstamos pastos
  • 200 g bekono arba rūkytos kiaulienos šoninės
  • 200 g grybų, tinka pievagrybiai, voveruškos ar kt.
  • 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 didelis baltas svogūnas arba 2-3 porai
  • 3 skiltelės česnako
  • 1/4 stiklinės smulkiai supjaustytų petražolių
  • 10-12 baziliko lapelių - nebūtinai 
  • 100 g šviežiai tarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) arba "Džiugo" sūrio
Paruošimas:
  1. Pastą išverdame pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus.
  2. Smulkai supjaustome bekoną. Grybus supjaustome  2-3 cm kubelais, mažų grybukų nepjaustome. Smulkiai supjaustome svogūną arba porą. Jeigu naudojate porą, jame tarp lapų susikaupia daugybė žemių. Todėl porą pradžioje supjaustome, po to pamerkiame į didelį puodą su šaltu vandeniu, pamakaluojame ranka, kad žemės nusėstų dugnan. Dabar koštuvu surenkame vandens paviršiuje plūduriuojančius porus, juos perliejame šalto vandens srove ir nusausiname. 
  3. Virš dedesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitiname keptuvę. Pradžioje kepiname bekoną, apie 2-3 min. kol iš bekono pasileis riebalai ir skystis. Sudedame svogūną arba porus, grybus, česnaką,  papipiriname. Nesūdome, sūrumo turi užtekti iš bekono. Viską kepiname maišant apie 2-3 min., uždengiame dangčiu ir dar pakepiname apie 5 min. Iš verdančios pastos puodo pasemiame 1/2 stiklinės nuoviro, juo apliejame keptuvės mišinį, užviriname. Paruoštą pastą nukošiame, sudedame į keptuvę ir viską gerai išmaišome.
  4. Sukarpome arba supjaustome petražoles ir baziliko lapelius. Jais pabarstome patiekalą ir pateikiame ant stalo šalia tarkuoto parmezano dubenėlyje. Užsigeriame baltu vynu arba obuolių sultimis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą