tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post8768926716503352368..comments2024-03-22T08:56:46.619-04:00Comments on SEGEBUTĖS UŽRAŠAI: Cezario salotosSegebutėhttp://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-43594158554991194962017-12-21T03:55:02.551-05:002017-12-21T03:55:02.551-05:00Kiek daug variantų cezario salotų pagaminimui. Man...Kiek daug variantų <a href="https://skaniausi.net/cezario-salotos-2/" rel="nofollow">cezario salotų</a> pagaminimui. Manau, keli pagrindiniai ingridientai visur yra vienodi, tik skiriasi jų kiekis. :) Vieni daugiau nori mėsos (vištienos), kitiems daugiau kiaušinių reikia, tretiems norisi daugiau aštrumo, ir t.t. Manau kiekvienas teisus ir gamina pagal savo skonį. Ačiū už puikų receptą!Taurashttps://www.blogger.com/profile/07110374470974245780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-81259043373401948442017-09-12T06:17:53.929-04:002017-09-12T06:17:53.929-04:00Labai skanios salotos, aciu uz recepta :)Labai skanios salotos, aciu uz recepta :)Gitana ir Nijolėhttps://www.blogger.com/profile/04909022792873682182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-85610141679120805592015-03-19T09:57:06.352-04:002015-03-19T09:57:06.352-04:00Jo tas pats padažas "Worcestershire sauce&quo...Jo tas pats padažas "Worcestershire sauce", britai taria "Vusteršir sos" https://en.wikipedia.org/wiki/Worcestershire_sauceSegebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-10790217868528995492015-03-11T15:49:02.246-04:002015-03-11T15:49:02.246-04:00Laba diena ar sis Vorčesteršyro padažas, tas pat k...Laba diena ar sis Vorčesteršyro padažas, tas pat kaip vorčesterio padažas? nes noriu pasigaminti ir nežinau kur nusipirkti Vorčesteršyro padažo.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12366624843552665297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-28367207407610216512012-11-29T08:44:07.565-05:002012-11-29T08:44:07.565-05:00TV kulinarinės laidos "Lidia's Italy"...TV kulinarinės laidos "Lidia's Italy" autorė Lidia Bastianich irgi Cezario padažui gaminti naudoja virtą trynį, bet ji taipogi naudoja ir ančiuvius.<br />Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-79971730555614841112012-08-20T07:59:19.536-04:002012-08-20T07:59:19.536-04:00Apie Cezario salotų recepto autentiškumą kometuoti...Apie Cezario salotų recepto autentiškumą kometuoti galėtų tik pats Caesar Cardini. Internete ir kulinarinėse knygose yra aibė Cezario salotų receptų. Teigti, jog "mano yra autentiškas" gali tik recepto kūrėjas. Maniškis "Cezario salotų" receptas yra man skaniausias ir patogiausias namų sąlygomis paruošti variantas. Mano naminiai kepinti krutonai skaniausi švieži, bet ir po 4 dienų (jei per stebuklą jų lieka tokiam ilgam laikui) jie yra puikūs - jiems paruošti naudoju įvairias duonas. Čiabatos duonos krutonai ilgainiui mėgsta pavirsti "akmenukais" - tad pritariu jums, jog čiabatinius krutoniukus reik suvartoti tą pačią dieną.<br />Man patinka jūsų aprašytas receptas. Tačiau mano skoniui, nors ir autentiškesnis, Cezario padažas be ančiuvių - neturi "cinkelio", "prėskas". <br />Dėl garstyčių ir kiaušinio trynio - įvairiuose receptuose kulinarai nesutaria. Aš vengiu receptų su žaliu kiaušiniu. Jūs naudojate virtą trynį - įdomus pasiūlymas. <br />"Parmigiano reggiano" ar tarkuotas ar pjaustytas lieka geru sūriu. Mano vaikai geriau suvalgo tarkuotą sūrį, kai turiu suaugusių svečių - tai mėgstu sūrį padrožti skustuku - tai tik estetikos skirtumas. Kai namie ruoši maistą, tai jokios "chaltūros" neįvyksta. Restoranuose, aišku, galioja šiek tiek kitos taisyklės.<br />Lietuviškas sūris "Džiugas" - labai panašaus skonio kaip ir parmidžianas/parmezanas. Tad jeigu ruošiate "Cezario salotas" ne kulinariniams snobams, bet gero skonio gurmanams, tai ir su "Džiugu" bus labai skanu.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-68460154050918289972012-08-11T21:40:25.622-04:002012-08-11T21:40:25.622-04:00Šio Jūsų kūrybos mišinio jokiu būdu negalima vadin...Šio Jūsų kūrybos mišinio jokiu būdu negalima vadinti Cezario salotomis. Štai autentiškas receptas:<br />Cezario salotos (Caesar salad). Kcal – 690 !!! – viena prašmatni didelė porcija. <br />Salotoms:<br />1 česnako skiltelės salotinės ištrynimui, <br />50 g romėniškų salotų, <br />20 g parmidžano sūrio, <br />40 g itališkos čiabatos duonos krutonams, <br />10 g alyvų aliejaus krutonų skrudinimui, <br />1 česnako skiltelės aliejaus aromatizavimui.<br />Salotų užpilui:<br />30 g alyvų aliejaus, <br />10 g minkštai virto kiaušinio trynio, <br />5 g citrinos sulčių,<br />3 g vorčesteršyro padažo (Worcestershire sauce)<br />Salotų lapus atidžiai nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir atvirai padėkite į šaldytuvą, kol paruošite kitus ingredientus. Per tą laiką nuo salotlapių išgaruos drėgmės likučiai, salotų lapai taps stangresniais, traškesniais, ant jų geriau pasiskirstys ir laikysis užpilas. Romėniškos salotos yra labai lengvos, bet vienai porcijai imkite 60g salotlapių, nes 10g išsimes kaip atliekos. <br />Paruoškite itališkos čiabatos duonos krutonus. Nuo jos plutų nupjaustyti nereikia, nes ji, nors ir traški, bet minkšta (ypatingai geri krutonai gaunami iš armėniškos matnakašo duonos), duonelę supjaustykite 1,5x1,5 cm dydžio kubeliais, nors man, kaip ir Cezariui Kardini, skanesniais yra didesni kubeliai. <br />Čiabatos krutonams galioja griežta taisyklė: jokiu būdu negalima krutonų pasiruošti iš anksto, nes jie suragėja, tampa nesukramtomais, praranda skonį ir, svarbiausia, savo aromatą. Jei reikia gaminti nedaug porcijų, duonos kubelius galima paskrudinti keptuvėje: šlakelį alyvų aliejaus aromatizuokite česnako skiltele, česnaką išimkite ir apskrudinkite duoną. Krutonai turi gautis minkšti viduje, bet su lengva traškia plutele. Jokiu būdu neskrudinkite krutonų fritiūrinėse, - krutonai prisigeria per daug aliejaus, tampa kietais, nebeįkandamais. Profesionalus virėjas niekada neturi pasiruošęs iš anksto krutonų, nes žino, kad tai yra nevykėlių tinginių išmislas.<br />Ruošiant daugiau salotų porcijų, krutonus galima paskrudinti orkaitėje arba konvekcinėje krosnyje: čiabatos kubelius išdėliokite ant skardos, apšlakstykite česnakėliu aromatizuotu alyvų aliejumi (geras virtuvės šefas visada turi česnakėliu aromatizuoto aliejaus: sudėkite į aliejaus butelius kelias smulkiai supjaustytas česnakų skilteles ir porą dienų palaikykite) ir kepkite 180 laipsnių karštyje ne daugiau 10 minučių, kol gražiai parus, nepamirškite kelis kartus pavartyti.<br /> Paskui specialiu arba bent paprastu peiliu pridrožkite tikro parmidžano sūrio drožlių, bet jokiu būdu netarkuokite trintuve: šis „gudrus“ būdas yra sugalvotas tam, kad brangų parmidžano sūrį būtų galima pakeisti kitu, - prastesnės kokybės, pigesniu, netinkamu fermentiniu sūriu.<br />Salotinę arba didesnę lėkštę ištrinkite česnako skiltele, gabalėliais suplėšykite romėniškų salotų lapus, sukraukite juos salotinėn kalvele. Alyvų aliejų šluotele suplakite su minkštai virto kiaušinio skystu tryniu (baltymas į šias salotas nededamas), citrinos sultimis ir vorčesteršyro padažu kaip nurodyta receptūroje. Kai kurie virėjai, paragavę šio padažo, nusprendžia, kad tai yra garstyčių padažas, deja, tai įrodo tik jų žemą profesinį pasiruošimą, neišvystytus skoninius jutiklius.<br />Apšlakstykite salotas paruoštu užpilu, viršuje gražiai išdėliokite krutonus ir parmidžano drožles. Viskas. Nieko daugiau, bet kuo greičiau patiekite stalan...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-42915524844926062762012-03-08T16:55:42.872-05:002012-03-08T16:55:42.872-05:00Ačiū už teigiamus komentarus! Džiugu žinoti, jog m...Ačiū už teigiamus komentarus! Džiugu žinoti, jog mano šeima ne vieninteliai, kuriems patinka "Cezario salotos", o mano aprašymas nenuvylė skaitytojų lūkesčių.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-48405784302378701522012-03-08T14:34:19.775-05:002012-03-08T14:34:19.775-05:00Retai komentuoju, tačiau išbandžiusi šį Cezario sa...Retai komentuoju, tačiau išbandžiusi šį Cezario salotų užpilo variantą, negaliu susilaikyti nuo pagyrimų. Receptas išties puikus, o salotų skonis idealiai išbaigtas. Ačiū!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-57718383366285499792012-01-28T11:23:39.429-05:002012-01-28T11:23:39.429-05:00labai skanios salotos gavosi, aciu uz receptalabai skanios salotos gavosi, aciu uz receptaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-77370050401240054252012-01-20T10:11:09.720-05:002012-01-20T10:11:09.720-05:00Mindaugai, mano ekologiškas cukrus nei baltas, nei...Mindaugai, mano ekologiškas cukrus nei baltas, nei rudas - tarpinės spalvos :) Teoriškai, tai obuolių actas + Vorčesteršyro padažas ~~ apytikriai vienodas skonis ~~ balzamiko actas. Raudonėlį aš retai kada naudoju, o jei receptas jo reikalauja, tai sumažinu kiekį, mat man raudonėlis primena duonos pelėsių skonį. Aš esu čiobrelio "fanė".Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-12303592273923872482011-12-06T02:45:01.446-05:002011-12-06T02:45:01.446-05:00Aš nededu obuolių acto, o vietoj jo, naudoju balza...Aš nededu obuolių acto, o vietoj jo, naudoju balzamiko actą, vietoj balto cukraus -> rudą ir dar dedu dž. raudonėlio :) Labai skanus padažas ;)Mindaugashttps://www.blogger.com/profile/16406668904879889208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-62517755802052900262011-09-03T03:58:49.940-04:002011-09-03T03:58:49.940-04:00Pirmą kartą gaminau namie šitas salotas. Išėjo tok...Pirmą kartą gaminau namie šitas salotas. Išėjo tokios pat skanios kaip ir geram restorane, ačiū už receptą!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-28400268617255519552011-04-22T07:52:38.589-04:002011-04-22T07:52:38.589-04:00US yra pirkti Cezario salotų padažo kiekvienoje ma...US yra pirkti Cezario salotų padažo kiekvienoje maisto krautuvėje. Dauguma pirktinių padažų neypatingo skonio. Geras yra šitas: http://www.ecrater.com/p/10055557/mans-own-creamy-caesar-dressing-16Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-59675154841801179472011-04-20T16:42:46.946-04:002011-04-20T16:42:46.946-04:00o yra pirkti to padazo?o yra pirkti to padazo?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-42193646569643005762011-03-02T17:11:44.501-05:002011-03-02T17:11:44.501-05:00Labai skanus padažas turėtų būti, tikrai išbandysi...Labai skanus padažas turėtų būti, tikrai išbandysiu.Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.com