tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post8151161509967546623..comments2024-03-22T08:56:46.619-04:00Comments on SEGEBUTĖS UŽRAŠAI: Obuolių pyragas pusryčiamsSegebutėhttp://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-66776452615133183332015-11-27T13:30:22.102-05:002015-11-27T13:30:22.102-05:00Sodos perteklius (kai sodos ir rūgšties proporcija...Sodos perteklius (kai sodos ir rūgšties proporcija neišlaikyta) nesukelia kartumo, bet jaučiasi sodos skonis, kaip pvz. airiškuose ar švediškuose kepiniuose tas sodos skonis yra netgi pageidaujamas. Ar ragavote "Roksus"? Juose yra jaučiamas sodos pertekliaus skonis. <br />"Karamelinė spalva" - tai kokia? Šviesiai ruda ar tamsiai ruda? Jeigu pyragas tamsiai rudas, tai turbūt apdegė,nuo to ir tapo kartus. Įvairiose orkaitėse reikia žiūrėti kaip vyksta kepimas, kartais temperatūros rodikliai nesutampa su realybe. Orkaitės tikslumą galima patikrinti nustačius kepimo tempratūrą mažiausiai 15 minučių, kad gerai įkaistu, tada tikriname orkaitės viduje iš anksto paliktą termometrą. Aš nelaukiu kol pyragas tams tamsiai rudas, man svarbiau, kad gerai iškiltų ir tik lengvai paruduotų. <br />Dar gali būti, kad jūsų naudotas migdolų aliejus suteikė pyragui kartumo. Paragaukite, ar šviežias jūsų aliejus, Būna, kad net ir šviežias aliejus kepimo metu apkarsta. Mano praktika, vynuogių kauliukų ar šviesus alyvuogių aliejus geriausiai tinka, jie nesuteikia jokio prieskonio kepiniams.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-20529309362642472482015-11-25T19:01:21.743-05:002015-11-25T19:01:21.743-05:00Mėgstu gaminti pagal jūsu receptus, bet šis obuoli...Mėgstu gaminti pagal jūsu receptus, bet šis obuoliu pyragas man nepavyko :( Po valandos kepimo jis pasidarė karamelinės spalvos ir kartus gal dėl sodos (citrinos sulčiu šaukšta įpyliau). Kai ka pakeičiau: pyliau migdolu alieju, nepyliau jokio likerio, ir naudojau matavimo puodukus, turiu įvailiu dydžiu..... Tai kodėl man čia taip atsitiko gal kokiu minčiu.... Na kartumas atsirado sodos dėka, aš taip galvoju, bet kodėl jis parudavo? Per ilgai kepiau? Per karšta orkaitė buvo, nors atsukau kaip ir sakėte 165 laipsnius......Sandrahttps://www.blogger.com/profile/05230764018619393135noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-26473474880354935482014-11-11T17:13:07.835-05:002014-11-11T17:13:07.835-05:00ačiū labai už receptą, gavosi labai skanus ir puru...ačiū labai už receptą, gavosi labai skanus ir purus pyragas. truputį tik kai kuriuos produktus pakeičiau kokius namie turėjau. vietoj sodos dėjau kepimo miltelius, o vietoj sambucos dejau kitoki likeri. Nesu didelė kepėja ar kulinarė tad džiaugiuosi šiuo mažu atradimu. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-55780995549450634402013-06-24T19:21:45.356-04:002013-06-24T19:21:45.356-04:00Nežinau nieko apie jūsų pasirinktą likerį. Aš pirk...Nežinau nieko apie jūsų pasirinktą likerį. Aš pirkau Romana Sambuca 750 ml butelį, pagamintas Italijoje, anyžinio skonio likeris, galima vieną sau gerti kaip alkoholinį gėrimą, neatrodo, jog tai būtų kažkoks koncentratas.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-2780615546392418072013-06-24T19:13:35.369-04:002013-06-24T19:13:35.369-04:00Kad nesijaustų sodos skonis, galima į tešlą pilti ...Kad nesijaustų sodos skonis, galima į tešlą pilti 1 Valg. Š. citrinų sulčių. Man šį receptą išvertė iš itališko šaltinio, visi kiekiai ir kepimo taisyklės pagal originalų receptą, tik mano žodžiais. Aš irgi nemėgstu kai jaučiasi sodos skonis. Ačiū už komentarą, pataisysiu receptą. Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-24569476603263663722013-06-23T10:15:00.497-04:002013-06-23T10:15:00.497-04:00Siandien ismeginau si recepta, bet nelabai gavosi ...Siandien ismeginau si recepta, bet nelabai gavosi :( Jauciasi sodos skonis. Gal geriau deti kepimo milteliu? kadangi recepte soda nera "gesinama", tai as ja sumaisiau su miltais ir viska persijojau i tesla. Maisiau gerai, rankiniu budu, taciau vistiek tas sodos skonis jauciasi.. Ellahttps://www.blogger.com/profile/02455016649821389440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-72359629776744974572013-06-23T07:33:28.778-04:002013-06-23T07:33:28.778-04:00Turiu klausima del Sambuca. Niekad nebuvau susidur...Turiu klausima del Sambuca. Niekad nebuvau susidurus, uzsakiau per interneta (http://www.amazon.com/Home-Brew-Ohio-Sambuca-White/dp/B0064OGI2U/ref=sr_1_fkmr1_3?ie=UTF8&qid=1371986192&sr=8-3-fkmr1&keywords=sambuca+liquor), atejo miniatiurine bonkute ir aprasyme parasyta kad sumaisyti su cukrum ir alkoholiu...tai cia toks super koncentruotas variantas? Kuris variantas naudojamas recepte?Ellahttps://www.blogger.com/profile/02455016649821389440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-88661829513511571112011-01-10T17:39:42.451-05:002011-01-10T17:39:42.451-05:00Aš irgi sunkiai toleruoju anyžiaus skonį, o mano š...Aš irgi sunkiai toleruoju anyžiaus skonį, o mano šeima nuo jo bėga šalin. Šiame pyrage anyžius nesijaučia, tik lyg kažkokių kvepalų užuomina. Anyžius mažais kiekiais žymiai mielesnis, netgi malonus. Aš vien dėl šito pyrago butelį Sambukos pirkau, planuoju juo džiuginti savo namiškius ne vieną savatgalį.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-52537801499727919562011-01-10T11:36:45.564-05:002011-01-10T11:36:45.564-05:00anyžiaus negaliu pakęsti nei aš, nei nieks iš mano...anyžiaus negaliu pakęsti nei aš, nei nieks iš mano pažįstamų. Turbūt kaimynas irgi ne, nes kartą ateidamas tipo lauktuvę atnešė - kažkokį mažą buteliuką su... nežinau, ar likeris, ar kas, bet kadangi kvepia anyžium, tai toliau uostymo neragavom.<br />Vo dabar galvoju, jei po kelis lašus į obuolių pyragą sulašinčiau... gal ir atsikratyčiau palengvaDalia, Septyni virtieniaihttp://www.7ravioli.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-87879321387838115062010-11-29T17:33:17.116-05:002010-11-29T17:33:17.116-05:00Drąsiai galima pakeisti Sambuca į bet kokį kitą li...Drąsiai galima pakeisti Sambuca į bet kokį kitą likerį, tik tada rojaus pavidalas irgi keisis, pvz. su Grand Marnier atsidursite prancūziškąjame apelsinų rojuje, o su lietuviška Aviečių trauktine - lietuviškąjame rojuje, o gal lietuviškam reikia Vyšnių likerį naudot? :)Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-36111638802535865262010-11-29T12:40:31.253-05:002010-11-29T12:40:31.253-05:00Koks gražus pyragas! Gaila, kad neturiu to anyžių ...Koks gražus pyragas! Gaila, kad neturiu to anyžių skonio likerio, o be jo juk pyragas jau nebe tas pats itališkas, et :)Astahttp://sauletavirtuve.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-60142769631472118852010-11-29T11:51:19.034-05:002010-11-29T11:51:19.034-05:00Kadangi obuolių pyragas mano gyvenime yra numeris ...Kadangi obuolių pyragas mano gyvenime yra numeris vienas, tai labai norėčiau dabar šio gražuolio mažo gabalėlio :)Simahttp://mukatanas.blogas.lt/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-75778535890049089342010-11-29T11:09:03.870-05:002010-11-29T11:09:03.870-05:00noriu noriu noriu :)noriu noriu noriu :)ExDaohttps://www.blogger.com/profile/01658607715527346508noreply@blogger.com