tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post2101780789776236234..comments2024-03-22T08:56:46.619-04:00Comments on SEGEBUTĖS UŽRAŠAI: Mišrainė "Sachalinas"Segebutėhttp://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-41020626234806288652012-12-03T07:05:59.724-05:002012-12-03T07:05:59.724-05:00Tie rusiški kalmarai be jokio kartumo, labai šveln...Tie rusiški kalmarai be jokio kartumo, labai švelnaus skonio, net šiek tiek saldūs. Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-56737728279804720242012-12-03T06:12:17.897-05:002012-12-03T06:12:17.897-05:00Aš rusų delikatesų krautuvėje perku tolimųjų rytų ...Aš rusų delikatesų krautuvėje perku tolimųjų rytų kalmarus, tokius ir mano vaikystėje pirkdavom Lietuvoj. Jų skystis biskį smirda, tad jį išpilu kriauklėn ir konservų dėžutę gerai nuplaunu prieš dedant į antrines žaliavas. Bet šiaip po majonezu ta mišrainė jau neturi ypatingo kvapo, nebent pastovėjusi ilgiau šaldytuve ir dangtelį pradarius - yra keistas kvapas, bet nesakyčiau kad bjaurus. Rygos aš nepirkčiau žuvies produkcijos. Švariausi jūros produktų šaltiniai yra Rusijos šiaurinės jūros, Rusijos tolimųjų rytų pakrantės, Alaskos ir JAV vakarinės pakrantės palei Ramųjį vandenyną, dar Havajai, Karibų salos. Nelabai žinau apie pietų pusrytulio švarius šaltinius. Visad žiūriu kas yra gamintojas, skandinavų, škotų, Atlanto vandenyno jūros produktai dažniausiai yra užteršti arba auginami fermose. Ikrai skaniausi iš Sibiro upių, visad žiūrių etiketėje kas yra tiekėjas.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-35327681228244031042012-12-02T10:12:10.496-05:002012-12-02T10:12:10.496-05:00Segebute,
dariau siandien salotikes. Nusipirkau R...Segebute,<br /><br />dariau siandien salotikes. Nusipirkau Rygos konservu fabriko konservuota kalmara... nezinau, ar taip turi buti, bet smirdejo jis baisiai. Ir kazkoks skonis kartokas... nezinau. Ar pas jus irgi toks kalmaro skonis? Juros kopustu skoni buvau pamirsus. Jis man patinka!!!!<br />Aciu uz atsakyma.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-7297120445597246642012-11-19T16:49:22.510-05:002012-11-19T16:49:22.510-05:00Kiaušinius virti 3 min. nuo užvirimo - gaunasi kia...Kiaušinius virti 3 min. nuo užvirimo - gaunasi kiaušiniukas "su pasriubimu", 5 minutes - minkštas trynys, 9 min. - kietas trynys. Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-86004556552098711072012-11-19T16:26:28.647-05:002012-11-19T16:26:28.647-05:00Labai jauni kalmariukai verda trumpiau, apie 20 cm...Labai jauni kalmariukai verda trumpiau, apie 20 cm, o dideli seni kalmarai verda ilgiau, apie 30 min. <br />Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-22231348523557209902012-11-19T16:10:21.920-05:002012-11-19T16:10:21.920-05:00Laaabai gera ideja salotoms! Butinai isbandysime! ...Laaabai gera ideja salotoms! Butinai isbandysime! Bet kiausinius virti 9min...taigi ju trynys tampa juodas??? Ar cia slypi kokia nors paslaptis?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-81858297284774714432012-11-19T15:24:00.759-05:002012-11-19T15:24:00.759-05:00Man labai trumpai virti kalmarai irgi yra guminiai...Man labai trumpai virti kalmarai irgi yra guminiai. Pabandykite mano variantą, gal patiks ir jums. Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-80796647265603805502012-11-19T09:04:26.127-05:002012-11-19T09:04:26.127-05:00Jei kalmarus virsite ne pusvalandį, o keletą minuč...Jei kalmarus virsite ne pusvalandį, o keletą minučių - jie bus minkšti ir nesugumės atvėsinti ir ne tame pačiame vandenyje :) Kappahttps://www.blogger.com/profile/05798948425355825682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-45195808418570848162012-11-19T08:19:54.717-05:002012-11-19T08:19:54.717-05:00Niekad nepamiršiu, kai pas draugę paragavusi salot...Niekad nepamiršiu, kai pas draugę paragavusi salotų su konservuotais kalmarais, nuprendžiau ir pati pasigaminti panašias. O košmare, vos neapsivėmiau atsidariusi konservų dėžutę, o dabar tik duok, lapnoju, net ausys linksta. Būtinai pasigaminsiu, bet su virtais kalmarais, nes vis dar paniškai bijau konservuotų, atrodo vėl bus tas kvapas. Tikrai gaminsiu. Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.com