tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post2075220802757327683..comments2024-03-22T08:56:46.619-04:00Comments on SEGEBUTĖS UŽRAŠAI: Orkaitėje kepta žąsisSegebutėhttp://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-66993232307596322192018-10-11T13:43:11.865-04:002018-10-11T13:43:11.865-04:00Žiūrėkite pagal svorį. 6 kg žąsis kepa 4.5 valando...Žiūrėkite pagal svorį. 6 kg žąsis kepa 4.5 valandos. Jeigu pusė žąsies sveria 3 kg, tada kepimas užtruks maždaug 2 val. Kepimo pabaigoje stebėkite paukštienos odelės spalvą, naudokite mėsos termometrą. Juk pusė žąsies nebus prikimšta, tad gali iškepti ir greičiau. Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-12375456543057770202018-09-28T15:21:09.111-04:002018-09-28T15:21:09.111-04:00O kaip su puse zasies elgtis?O kaip su puse zasies elgtis?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10946908478304974646noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-50568516600945153032016-12-22T15:09:39.389-05:002016-12-22T15:09:39.389-05:00Recepto originalą irgi galima būtų paminėt... http...Recepto originalą irgi galima būtų paminėt... http://www.marthastewart.com/354950/roast-goose Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-51137398596021505312016-12-16T23:41:19.287-05:002016-12-16T23:41:19.287-05:00Ne, nereikia. Žąsis - paukštis riebus, kepant rieb...Ne, nereikia. Žąsis - paukštis riebus, kepant riebalai teka ir mėsa lieka sultinga. Kalakutas beveik neturi riebalų, tad su juo kitaip. Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-82635346882557400292016-12-15T04:13:54.158-05:002016-12-15T04:13:54.158-05:00norėjau paklausti, o žąsies nereikia mirkyti sūrym...norėjau paklausti, o žąsies nereikia mirkyti sūryme kaip kalakuto?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-53821664846029968042015-12-30T04:05:40.314-05:002015-12-30T04:05:40.314-05:00Žąsį reikia kepti ne aukštesnėje nei 150 laipsnių ...Žąsį reikia kepti ne aukštesnėje nei 150 laipsnių temperatūroje ir ilgai. Kepimo trukmė priklauso nuo žąsies svorio: vienam kilogramui - viena valanda. Tad jeigu žąsis sveria 5 kg - tai kepame 5 val. Iškepta mėsa bus sultinga, tolygiai iškepusi. Patikrinta. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-39952326948342441252015-12-21T15:57:51.528-05:002015-12-21T15:57:51.528-05:00Aš nenaudoju aliuminio savo virtuvėje - nei folijo...Aš nenaudoju aliuminio savo virtuvėje - nei folijos, nei aliuminio indų - ir jums nerekomenduoju. Aliuminio oksidas - yra kenksmingas sveikatai; aliuminio paviršius atmosferoje yra visada pasidengęs aliuminio oksido sluoksniu, kuris nuo prisilietimo lengvai atsiskiria ir užteršia paviršius: ne tik ruošiamą maistą, bet ir rankas. Žąsies riebalai apsaugo nuo išsausėjimo kepant šį paukštį.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-21705934646948701222015-12-21T07:32:44.581-05:002015-12-21T07:32:44.581-05:00O nereikia žąsies pridengti iš pradžių folija, kad...O nereikia žąsies pridengti iš pradžių folija, kad neišsausėtų? Niekada dar nekepiau, bet bandysiu šventėms :) norėtųsi tokios skanios, sultingos žąsytės :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-53393200093315092362015-07-23T07:14:21.597-04:002015-07-23T07:14:21.597-04:00Pamiršau sumažinti orkaitės temperatūrą, tai nelab...Pamiršau sumažinti <a href="http://www.tarnas.lt/imontuojama-buitine-technika/orkaites.html" alt="orkaitės" rel="nofollow">orkaitės</a> temperatūrą, tai nelabai man čia kas gavosi... Savaitgali bandysiu dar kartą šį skanėstą pagaminti.:)<br />Mayanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-11670711218495002322011-09-07T17:29:25.898-04:002011-09-07T17:29:25.898-04:00Aš irgi taukus perkošiau, supyliau į du litrinius ...Aš irgi taukus perkošiau, supyliau į du litrinius indelius, laikau šaldytuve, naudoju bulvėms kepti. Kugeliui dar nebandžiau, bet turėsiu omenyje ateičiai. Ačiū!Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-24927929452358130362011-09-06T05:41:36.942-04:002011-09-06T05:41:36.942-04:00Aš žąsies arba anties taukus perkošiu ir užsišalda...Aš žąsies arba anties taukus perkošiu ir užsišaldau mažomis nedidelėmis porcijomis. Paskui naudoju kugeliui...ištirpdau ir supilu į tarkių masę....pabandytkit, žiauriai skanu ;)Laurahttp://blog.mezgalai.ltnoreply@blogger.com