tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post1803430091201775168..comments2024-03-22T08:56:46.619-04:00Comments on SEGEBUTĖS UŽRAŠAI: Keksiukai "Raudonas aksomas"Segebutėhttp://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-11755426396851154272015-04-05T22:27:34.465-04:002015-04-05T22:27:34.465-04:00Gaminkite tik nedidelį kiekį, iš 1 kiaušinio, kaip...Gaminkite tik nedidelį kiekį, iš 1 kiaušinio, kaip nurodyta recepte. Jeigu dėsite daugiau kakavos, burokėliai jausis mažiau, bet spalva bus mažiau raudona, labiau rudesnė. Man šie keksiukai skanūs, ypač miniatiūriniai - maždaug vieno kąsnio dydžio. Būna kartais desertai, kuriais mėgautis pakanka nedidelio kiekio. Tai tinka būtent netipinio, neįprasto skonio desertams: su moliūgu, su imbieru, su papaja, su saldžia bulve, na ir su burokėliais. Kai skonio receptoriai pripratę, tai to skonio pasiilgstama, norisi daugiau. Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-19437573317904836042015-04-03T15:49:48.330-04:002015-04-03T15:49:48.330-04:00Labadiena, nusižiūrėjau šitą receptą, bet skaityda...Labadiena, nusižiūrėjau šitą receptą, bet skaitydama komentarus pradėjau jaudintis, kad per daug nesijaustų burokėlių skonis. Ką patartumėte daryti? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-3983875221877129842015-02-12T16:02:42.393-05:002015-02-12T16:02:42.393-05:00po 50 g grietinėlės sūrio, kaip Philadelphia reiki...po 50 g grietinėlės sūrio, kaip Philadelphia reikia naudoti tešlai ir kremui. Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-80137084503065056092015-02-06T05:41:39.374-05:002015-02-06T05:41:39.374-05:00Segebute, o Philadelpia eina ir i tesla ir i krema...Segebute, o Philadelpia eina ir i tesla ir i krema/ Ar tik i krema? :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-42569574617521827422012-03-26T17:42:14.876-04:002012-03-26T17:42:14.876-04:00Ekologiškų dažiklių galima nusipirkti, jie gaminam...Ekologiškų dažiklių galima nusipirkti, jie gaminami iš augalų sulčių. Indija - pagrindinė šių dažiklių tiekėja. http://www.euphoriababy.com/blog/healthy-living/natural-food-coloring-for-baking/<br />Galima maistą spalvinti ir margučius marginti kitų daržovių sultimis, tyrelėmis, nuovirais. Geltoni atspalviai - cyberžolė, šafranas, morkos, ramunėlės, svogūnų lukštai.<br />Žalia - špinatai, žalioji arbata, dilgelės.<br />Raudona - avietės, burokėliai+rūgštis, braškės, kinrožė.<br />Mėlyna - melynieji kopūstai, mėlynės, gervuogės, burokėliai+soda.<br />Ruda - šokoladas, svogūnų lukštai, sojos padažas, degintas cukrus.<br />Pilka - vynuogių sultys+soda arba kinrožių arbata+soda.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-82311322255395124092012-03-26T13:37:06.162-04:002012-03-26T13:37:06.162-04:00Segebute, o norint kepti spalvotus Macarons, kaip ...Segebute, o norint kepti spalvotus Macarons, kaip pasiūlytumėt spalvint? Nes spalvoti dažniausiai kepami su sintetiniais dažais... Ačiū.keistai paprastahttps://www.blogger.com/profile/18080630376393489918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-29306441465905735782012-02-24T15:58:25.593-05:002012-02-24T15:58:25.593-05:00Ačiū už patarimą. Iš maistinių dažų pačios nuoding...Ačiū už patarimą. Iš maistinių dažų pačios nuodingiausios (kenksmingiausios sveikatai) spalvos yra oranžinė ir violetinė. Aš esu nusipirkusi indiškų natūralių maistinių dažų, pagamintų iš ekologiškų valgomųjų augalų, tad galiu pukius raudonus keksiukus kepti ir be burokėlio, bet man buvo įdomu pabandyti pačiai išgauti gilią bordinę spalvą. Reiks man kitąkart bandyti su puse burokėlio. Esu kepusi su braškėmis, tai iškepusi keksiuko tešla buvo gražiai rožinė ir labai skani, tiktų pavadinti "Rausvas aksomas". Nors mano vaikai nemėgėjai burokėlių, bet po 2-3 mažus "Burokėlinius keksiukius" suvalgė, tad nėra labai jau atrgrasus tas burokėlių skonis.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-29444829320998624502012-02-24T15:43:16.483-05:002012-02-24T15:43:16.483-05:00Gal tiesiog burokeliu maziau reikia, kad nesijaust...Gal tiesiog burokeliu maziau reikia, kad nesijaustu skonis? Juk ju ir mazas kiekis labai ryskiai nudazo. <br />Nors pati istisai darau tortus, saldumynus, bet i biskvita tikrai neisdrisciau pilti dazu, net jei prasytu kas... Net baisu daros, ziurint i ryskius raudonus tortus. Papuosimu dazytu nebutina valgyt, o biskvito juk nekrapstysi is torto...Jurgittos receptaihttps://www.blogger.com/profile/02239260120320006715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-81060911913282981522012-02-21T17:43:16.637-05:002012-02-21T17:43:16.637-05:00tikrai, jaučiasi burokėlių skonis. bet nieko, visu...tikrai, jaučiasi burokėlių skonis. bet nieko, visus suvalgėme.<br />N.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-42763107526360608812012-02-05T14:51:47.848-05:002012-02-05T14:51:47.848-05:00kaip įdomiai. seniai laužiau kuo pakeisti raudonus...kaip įdomiai. seniai laužiau kuo pakeisti raudonus dažus tokiuose pyragaičiuose - labai jau tos chemijos nesinori...egidijahttps://www.blogger.com/profile/16980234230633104704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-36716329999167428372012-02-04T15:22:01.077-05:002012-02-04T15:22:01.077-05:00Dalia: aš radusi man patikusį receptą dažniausiai ...Dalia: aš radusi man patikusį receptą dažniausiai kombinuoju, t.y. pakeičius nenatūralius produktus į paprastus, pirmykščius. Bandau keletą kartų, kol turiu reikiamą rezultatą. Taip gimė dauguma mano receptų.<br /><br />Rennie: dėkoju už komplimentą. Kuo daugiau naudojame su burokėliais rūgšties, tuo gaunama spalva yra raudonesnė. Soda, kepimo milteliai - paverčia burokėlius violetiniais, o ilgiau kepant - burokėliai pradeda ruduoti. Tad svarbu neperkepti.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-75576045939013531472012-02-04T09:48:51.854-05:002012-02-04T09:48:51.854-05:00Kokie gražučiai :) Aš irgi esu vieną keksiukų rece...Kokie gražučiai :) Aš irgi esu vieną keksiukų receptą su burokėliais nusižiūrėjusi, bet dar nekepiau, tai nežinau ar tokia pat graži spalva kaip taviškių gausis, labai tinka Valentino dienai:)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6613592313859501755.post-1024135751710154822012-02-04T03:32:49.352-05:002012-02-04T03:32:49.352-05:00Šauniai sugalvota dažus pakeisti natūraliu produkt...Šauniai sugalvota dažus pakeisti natūraliu produktu! Planuose turiu Raudono aksomo tortą, jau ir dažų nusipirkau. Kad taip anksčiau būčiau pamačiusi šitą variantą... :)Daliahttp://dalia.clanteam.comnoreply@blogger.com