Tai labai paplitusi Rusijoje veganiška mišrainė. Man šis patiekalas patiko nuo vaikystės, "Rusišką vinegretą" nuolat šventėms arba žiemos savaitgaliui ruošdavo mano amžinatilsė Sibiro močiutė. Dabar aš labai retai ruošiu šią mišrainę, nes ją valgome tik aš ir MB, vaikai niekaip neprisivilioja prie jos.
Ši mišrainė skanesnė, jeigu naudojami burokėliai saldūs, mišrainėje turi dominuoti burokėlių ir morkų saldumas, svarbu patiekalo nepersūdyti. Rauginti agurkai arba kopūstai suteikia patiekalui sūriai-rūgščių akcentų. Dažnai šiam receptui papildomai naudojami virti arba konservuoti žirneliai ar pupelės - toks patiekalas bus sotesnis, bet man skaniau be jų. Viskas priklauso nuo valgytojų skaičiaus ir alkanumo - jeigu mišrainės pagaminome nedaug, tai pridėtas indelis pupelių ar žirnelių padidins mišrainės kiekį, pasotins daugiau valgytojų.
Ši mišrainė tik pagaminta - labai graži marga, o palikus šaldytuve skoniams persisunkti per naktį - visos daržovės nusidažo burokėlių spalva.
Paruošimui reikia turėti salotų dubenį. Išeiga 10 porcijų.
Produktai:
- 2-3 vnt. (400 g) orkaitėje keptų arba virtų burokėlių
- 4-6 vnt. morkos
- 4 vnt. bulvės
- 1 vnt. (150 g) nedidelis svogūnas
- 300 g raugintų arba marinuotų agurkų, arba raugintų kopūstų
- 400 g virtų žalių žirnelių arba pupelių (gali būti konservuoti) - nebūtinai
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 3 Valg. Š. saulėgrąžų aliejaus
- Bulves nuplauname ir verdame su lupenomis 20 min.* Morkas nuplauname ir verdame su lupenomis apie 13 min.* Išvirusias daržoves ataušiname sausai, t.y. išpilame visą vandenį ir paliekame aušti atvirame inde, kad laisvai garuotų.
- Supjaustome burokėlius, bulvės, morkas ir agurkus 5 mm kubeliais. Jeigu naudojame raugintus kopūstus - juos susmulkiname peiliu ant lentutės.
- Visus mišrainės produktus, prieskonius ir aliejų dubenyje išmaišome ir paliekame šaltai 2-12 val. skoniams persisunkti.
- Ši mišrainė skanesnė kambario temperatūros. Labai tinka su pilkos neutralaus skonio kviečių-rugių duonos riekele.
Pati skaniausia mišrainė iš vaikystės, be svogūnų ir būtinai su pupelėmis. Dabar jau su svogūnais būtinas Kūčių vakarienės patiekalas.
AtsakytiPanaikintiMona
labai labai skanu
AtsakytiPanaikintiLabai gražiai rašote. Ir skaniai, gailiuosi, kad aplinkui nesimato šio nuostabaus vinegreto. Bet verda barščiai, per juos ir užklydau.
AtsakytiPanaikintiburokelius dedant atskirai reikia sumaisyti su slakeliu aliejaus ir tik tada deti prie bendros mases, tada burokeliai nedazys visu produktu raudonai, o misraine ir liks naturaliai spalvota, visos spalvos isliks tokios kokios ir yra.
AtsakytiPanaikintiAčiū
PanaikintiČia mišrainė, ne padažas!!! https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vinaigrette
AtsakytiPanaikintiBandysim
AtsakytiPanaikinti