Dėkoju Janinai už nuostabų balių, skanią vakarienę, linksmą draugiją ir puikų receptą, kuris mano šeimoje tapo kasdienišku. Jau tokie mes esame išpuikeliai: kas skanu - valgome dažnai, o per švenes valgome kas lengvai ir greitai paruošiama.
Patiekalo esmė yra tame, jog vienu metu ruošiamos 3 patiekalo dalys, kurios gale sujungiamos į įspūdingą visumą: mėsa, makaronai ir žalios daržovės. "Farfalle" - tai kaspiniukų formos makaronai, juos galima pakeisti "Fusilli" arba "Girandole" - spyruokliukėmis. Žalioms daržovėms geriausiai tinka pasirinkti šparagus (smidrus), brokolius arba brokolinius - tai ilgakočiai, švelniai karsetlėję brokolio giminaičiai. Jeigu nieko žalio nėra po ranka, dar labai tinka kepti grybai. Mėsa kepama keptuvėje viso apie 6-7 min., tad ilgiausiai šiame patiekale tenka virti makaronams 12 min.- tiksliau reik žiūrėti pagal įpakavimo rekomendacijas.
Vienai porcijai tenka 2-3 šonkauliniai avienos/ėrienos pjausniai. 450 g pakelio makaronų užtenka 8 porcijoms, tad idealiai reiktų turėti bent 16-20 mėsos gabaliukų. Taigi, mano aprašyto recepto išeiga - 8 porcijos, jei jums perdaug, dalinkite kiekius iš kiek priklauso pagal pageidavimą. Paruošimui reikia turėti: vieną didelę špižinę ar keramika dengtą nesvylamą keptuvę - mėsai kepti, vieną paprastą plieninę keptuvę su dangčiu - šparagams garinti, vieną puodą - makaronams virti.
Produktai:
- 16-20 vnt. (1 kg) ėrienos šonkaulinių pjausnių
- 1,5 arb. š. druskos - mėsai, ir daugiau makaronams, šparagams
- 1,5 arb. š. šviežiai maltų pipirų
- 1 arb. š. susmulkinto rozmarino / čiobrelių
- 10 skiltelių česnako
- 1 pakuotė (450 g) makaronų kaspinėlių arba spyruoklėlių
- 400 g žaliųjų šparagų (smidrų) / brokolių / brokolinių
- 4 valg. Š. alyvuogių aliejaus
- Mėsą nuplauname, nusausiname ir iš visų pusių ištriname druskos, pipirų ir prieskoninų žolelių mišiniu. Paliekame marinuotis kambario temperatūroje 10-30 min.
- Užkaičiame virdulį vandens - šparagams garinti, ir puodą pasūdyto vandens - makaronams virti.
- Išlukštename česnako skilteles, nepjaustome. Šparagus nuplauname, nulaužome jų kietas kotelių apačias. Dedame keptuvėn (kur yra su dangčiu), lengvai pasūdome.
- Keptuvėje virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitiname aliejų. Kepiname mėsą iš abiejų pusių po 3 min. į tarpus dedame sveikas česnako skilteles. Kartojame kepimą su likusia mėsa - kepame nesugrūdę, vienu sluoksniu. Iškepusi mėsa viduje turi likti rausva, o išorėje gražiai parudavusi.
- Verdančiu vandeniu apliejame šparagus (ar kitas pasirinktas daržoves), vanduo turi dengti dugną apie 1-2 cm, šparagai nebūtinai turi būti panirę. Sandariai uždarome keptuvę dangčiu ir taip gariname daržoves apie 3 min. Išvirusias daržoves trumpai apliejame šaltu vandeniu, kad jos liktų standžios. Daržoves susmulkiname žirklėmis.
- Makaronus verdame pagal pakuotės instrukciją. Nukošiame, išverčiame į dubenį, apliejame riebalais ir sultimis, palikusiais po mėsos kepimo, įdedame kepintus česnakus ir šparagus (brokolius), lengvai išmaišome.
- Patiekalo viduryje iš mėsos pjausniukų suformuojame piramidę. Tuojau pat tiekiame į stalą.
Ši nuotrauka daryta minėto "Auksaplaukės" gimtadienio metu. |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą