Aprašyto padažo kiekio turėtų užtekti tuzinui ar daugiau kiaušinių.
Produktai:
- 1 stiklinė (250 ml) majonezo (naminis būt skaniau)
- 1 stiklinė (250 ml) grietinės
- 1 skiltelė česnako, pertrinta su žiupsneliu druskos
- 1/2 stiklinės smulkiai supjaustytų žalių svogūno laiškų arba laiškinio česnako
- 1 arb. š. dižono (Dijon) garstyčių
- 1/2 arb. š. krienų, galima daugiau, jeigu krienai švelnaus skonio
- 1 marinuotas agurkėlis, supjaustytas kuo smulkiau
- 1-2 marinuoti pievagrybiai, supjaustyti kuo smulkiau
- 1 Valg. Š. Relišo padažo
- 1/4 geltonos arba oranžinės paprikos, supjaustome kuo smulkiau
- 4-6 alyvuogės, be kauliukų, supjaustytos kuo smulkiau
- šlakelis burokėlių sulčių - rožinei padažo spalvai
- mažas kuokštelis petražolių lapelių, supjaustytas kuo smulkiau
- 1 Valg. Š. susmulkintų krapų
- 1 Valg. Š. susmulkintų petražolių
- Visus produktus sumaišome ir paliekame šaltai 30 min. skoniams persisunkti.
- Pateikiame dubenėlyje arba plačiame ąsotėlyje su samteliu.
- Palikusius nuo šventės kiaušinius smulkiai supjaustome ir sumaišome su palikusiu padažu. Pasigaminome "Kiaušininę mišrainę", kurią pateiksime kitą dieną pusryčiams, su paskrudinta duona, prie puodelio arbatos.
Padažiukas ant Velykų stalo slepiasi už baltos mišrainės |
Linkiu visiems linksmų Velykų, skanaus margučio, gražaus pavasario, kupino meilės, svajonių, ir tūksančio mielų menkniekių, kurie kartu sudėjus yra LAIMĖ.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą